Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

parallax background

Minestra riso e asparagi

 

INGREDIENTI per 4 persone

  • 200 gr. di riso

  • 200 gr. di asparagi
  • 3 cucchiai d'olio extravergine d'oliva

  • 1 spicchio d'aglio

  • 1 cipollina

  • 1 manciata di prezzemolo

  • 1 dado di carne

  • 4 cucchiaini di parmigiano

  • Sale e pepe


PREPARAZIONE

Eliminate buona parte del gambo degli asparagi, tagliate via le cime e raschiate i rimanenti gambi, quindi tritateli con la cipolla, l'aglio e la metà del prezzemolo. Lessate le cime in poca acqua leggermente salata e tenetele da parte conservando anche l'acqua. Mettete al fuoco l'olio, unitevi le verdure precedentemente tritate, salate, pepate, lasciate rosolare il tutto, quindi aggiungetevi l'acqua degli asparagi tenuta da parte nella quale avrete sciolto il dado in modo da avere complessivamente circa un litro e mezzo di liquido. Appena l'acqua bollirà, aggiungetevi il riso, rimescolate e fate cuocere a fuoco piuttosto vivace, mescolando di tanto in tanto.

Quasi a cottura ultimata del riso, unite le cimette di asparagi. Alcuni minuti prima di togliere dal fuoco, spolverizzate con il rimanente prezzemolo tritato e con il parmigiano. Pepate ancora un poco e servite subito a tavola.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Vellutata di piselli
18 Marzo 2020
Minestra di verdure
18 Marzo 2020